facebook_pixelDäck (4124 Sökträffar) - Företag | hitta.se
Hitta.se

Däck

4,124 resultat

Är du på jakt efter ett företag som säljer däck? Eller letar du efter någon som kan hjälpa dig med förvaring, byte eller däckservice? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med dina däck.

Baserat på de populäraste sökningarna inom däckservice däckförsäljning, däckverkstad, däckförsäljning, däckservice, däckbyte, och fälgar.

Är du nöjd med sökresultatet?

Däckbyte, däckreparation och däckförvaring

Däck är som många andra saker en förbrukningsvara och slits ut med tiden. Därför är det viktigt att vårda och ta hand om sina däck. Att vårda däcken innebär att man använder dem i rätt väglag, dvs att du kör med sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern. Det är också viktigt att däck har rätt mängd luft samt att mönsterdjupet inte är för dåligt. Om ett däck har mindre än 1,6 mm mönsterdjup så måste man byta ut dem enligt lag, men för att däcken ska fungera på bästa sätt så är ett mönsterdjup på 3 mm att rekommendera. Mönsterdjupets syfte är bland annat att hindra planing och för att ge bättre grepp i marken. Om mönsterdjupet i däcken är för dåligt ökar risken för planing vilket leder till att du inte kan styra bilen. Det kan inträffa när det är blött ute men även under en torr och varm sommardag då asfalten blir hal av värmen.

Om du tar hand om dina däck på rätt sätt och reparerar dem när det behövs så bidrar du till en säkrare biltrafik. Förvara inte sommardäck ute i kylan och inte vinterdäck i hög temperatur för att bibehålla gummits kvalitet på bästa sätt. Det finns flera specialinriktade företag som kan hjälpa dig med allt som har med däck att göra. Här på hitta.se har vi samlat alla företag som kan hjälpa dig med dina däck och behov. Kör försiktigt!