facebook_pixelMånstavägen 26 Dalarnas Län, Älvdalen - hitta.se
Hitta.se

Månstavägen 26

796 90 Älvdalen, Älvdalen Dalarnas Län

Adress i Älvdalen i Älvdalen i Dalarnas Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Månstavägen 26.

Hitta hit

Värderingen är 12 900 kr/m²

Huset på Månstavägen 26 värderas till ca 1 290 000 kr (12 900 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

1 290 000 kr

Bolån i Älvdalen - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Älvdalen. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Älvdalen

Tomten är ca 1643 kvadratmeter

Tomten, MÅNSTA 28:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten MÅNSTA 28:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Älvdalen

Människorna i Älvdalen

Människorna i Älvdalen

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Älvdalen bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Älvdalens kommun (53år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 20% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 879 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 742 612 kronor i lån.

-1%

Här i Älvdalen betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Månstavägen 26 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,79% (1,14)

11,63% (0,35)

0,242% (0,00)

Summa

34,662% (1,49)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 82% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+82%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Centrum

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 20 139 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 19 586 kr/m2 och går upp med 6.09 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (260 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (35 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Älvdalen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat måndagen den 19 april kl 10:42

En personbil har körts ner i ett dike utefter Malungsvägen i Moras södra delar

Skadeläget är oklart. Polis har nyss anlänt till platsen. UPPDATERING: Förare var en man i 75-årsåldern. Både han och en passagerare fördes med ambulans till Mora lasarett för kontroll. Ingen av dem skadades allvarligt.

Sammanfattning kväll

Rapporterat måndagen den 12 april kl 09:29

En lugn kväll i hela länet

Inga frihetsberövade, inga trafikolyckor med personskador i hela regionen. En mycket lugn kväll. Utöver det så domineras händelserapporten av psykisk ohälsa.

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 6 april kl 05:53

Tre personer har gripits efter ett förföljande i Orsa kommun.

Uppdatering: Misstänkt anhållen av åklagare kl:22.40 Ingen ny information kommer att lämnas om ärendet under natten. // RVB Ola Olsson Då en polispatrull försökte stoppa en personbilsförare för kontroll i centrala Orsa avvek denna och ett förföljande inleddes 16.48. Föraren ignorerade ett flertal stoppförsök och framförde stundtals fordonet i hög hastighet i trakterna kring Orsa. I samband med förföljandet gjorde sig föraren skyldig till bland annat grov vårdslöshet i trafik. Då polispatrullen försökte stoppa den förföljda bilen försökte denna preja av polisbilen av vägen. 17.04 stannade föraren på ett vägavsnitt mellan Våmhus och Orsa men då polispatrullen lämnade polisbilen för att närma sig den efterföljda bilen försökte föraren köra över polispatrullen som då tvingades öppna verkanseld. Bilen träffades i front och motorhuv men ingen person skadades vid eldgivningen. Tre personer i bilen kunde därefter gripas. Förundersökning är inledd gällande försök till mord avseende föraren som försökte köra på polispatrullen. Öppnandet av verkanseld kommer rutinmässigt att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
78%
SverigeÄlvdalen

Brott jämfört med riket