Blixtorp 84 Hallands län, Varberg - hitta.se

Blixtorp 84

43291, Varberg Hallands län

Adress i Hunnestad i Varberg i Hallands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Blixtorp 84.

Hitta hit

Fyra nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade fyra personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen4 st

Boendemiljön i Hunnestad

Området kring Blixtorp 84 består till 93% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda på 90- och 80-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Blixtorp 84

Vad tycker du om Blixtorp 84?

Människorna i Hunnestad

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Hunnestad bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Varberg kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hunnestad har 23% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 51% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 53% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 87%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 476 kr, vilket är 6% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 923 033 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-6%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Blixtorp 84 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33(-1,32)

10,82(-0,46)

0,242(0,00)

Summa

31,392(-1,78)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 25,0% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 228% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+228%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Opel i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, två grundskolor och sex gymnasieskolor i närheten

891 meter från adressen ligger Hunnestad Förskola.

Närmaste grundskola är Göthriks Skola (2 969 meter), som är en kommunal skola med ca 233 elever i årskurserna 1-6. Här har 92% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Sveriges Ridgymnasium (4 495 meter), som är en privat skola med ca 67 elever. Här har 44% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1218 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca elva minuters gångväg (1189 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Massage, Partihandel, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer och Mark- & Anläggningsentreprenader.

Bygg- & Anläggningsarbeten
Massage
Partihandel
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Mark- & Anläggningsentreprenader

Arbetsmarknaden i Hunnestad

Jobb i närheten

Just nu finns det 190 lediga jobb i Varberg, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Hallands län. Bland annat söker man:

- Hushållsmaskinreparatör/Vitvarureparatör

- Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning

- Planeringskontorist

- Lärare i förskola/Förskollärare

- Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

Exempel på företag som anställer just nu:

- Västkustens Hushållsservice AB

- Region Halland , Avdelning 2 B / C

- Södra Cell Värö

- Varbergs kommun , Team Sydväst

- Varbergs kommun , Team Norr

100%
Hallands länVarberg

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Hunnestad

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 9 december kl 07:59

Nedan följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson heter Jenny Widén.

22. 48 Trafikolycka, Varberg I Gödestad har en personbil kört i diket. Föraren misstänks för rattfylleri och får följa med för provtagning. Inga kända personskador. 23.13 Trafikolycka, Laholm Polis larmas till riksväg 24 i Mellby där en bil ska ha kört rakt genom en rondell i hög fart. Bilen anträffas och den visar sig vara stulen. En man, den misstänkta föraren, har inget körkort och misstänks för olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilen bärgas. 23.57 Bråk, Borås Larm om bråk utanför en föreningslokal i Norrby. Fem personer ska ha varit inblandade i bråket och polis kallas till platsen. En man grips misstänkt för misshandel. Mannen anhölls under natten av jouråklagare. Personskador oklart. 00.59 Misshandel, Halmstad På Hantverksgatan ligger en skadad man och enligt vittnen har det varit bråk vid platsen. Ambulans och polis åker till dit och enligt uppgift finns där två skadade personer, men de vill inte åka med ambulans eller medverka vid anmälan. För närvarande är det oklart vad som hänt.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 6 december kl 10:03

Två bilar har krockat på Träslövsvägen.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen som skall vara mellan Träslöv och Blixtorp. Tre personer körs med ambulans till sjukhus, oklar status. Det råder mycket halt på platsen. Polis har skrivit en anmälan.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 3 december kl 04:46

Kollision mellan två bilar på Österängsvägen

Enligt uppgift har en bil kört in i baken på en annan bil. Okänt om någon person skadats men ambulans är kallad till olycksplatsen. Polis på väg till olycksplatsen. Uppdatering kl 17.25 En person körd i ambulans till sjukhus för kontroll av nacksmärtor.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
48%
SverigeHunnestad

Brott jämfört med riket