facebook_pixelArågränd 1 Jämtlands län, Östersund - hitta.se
Hitta.se

Arågränd 1

831 71 Östersund, Östersund Jämtlands län

Adress i Fjällmon i Östersund i Jämtlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Arågränd 1.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1982

Fastigheten på Arågränd 1 är ett flerfamiljshus byggt 1982.

Bolån i Östersund - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Östersund. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Östersund

Boendemiljön i Fjällmon

Människorna i Fjällmon

Människorna i Fjällmon

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Fjällmon bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Östersunds kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 652 kr, vilket är 9% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 064 724 kronor i lån.

-9%

Skatteläget i Östersund

För de som är folkbokförda på Arågränd 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,02% (0,37)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,462% (0,29)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 55% fler röster än riksgenomsnittet.

S+55%

Bostadsmarknaden i Fjällmon

i Fjällmon pågår och planeras det för 12 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 9 objekt till salu i Torvalla

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Arågränd. Snitthyran är 4 900 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 439 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Trädet.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Torvalla på Barkvägen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Torvalla Wärdshus i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (818 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (68 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fjällmon

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Inbrott

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 11:32

Inbrott i skola i Torvalla, Östersund.

På morgonen kontaktas polisen gällande ett inbrott på en skola i Torvalla. Det har troligen skett under natten. Okända gärningspersoner har tagit sig in och tillgripit elektronik.  Polisen har varit på plats. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas. 

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 08:11

Trafikolycka på E14, Torvalla.

Polispatrull beordras till olycksplatsen. Två personbilar är inblandade. En person klagar på nacksmärta. Det är oklart om personen förts till sjukvård. Bärgare beställs. En anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 07:32

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Här följer ett urval av nattens händelser: 02:15 Skadegörelse, Östersund: Polispatrull beordras till ett garage i centrala Östersund där flera bilar blivit vandaliserade och uppbrutna. Det är oklart om något tillgripits från bilarna. En anmälan upprättas. 06:14 Viltolycka, Östersund: Personbil kolliderar med ren på Timmervägen, Torvalla. Inga personskador. Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
282%
SverigeFjällmon

Brott jämfört med riket