facebook_pixelLjusseveka 2 Jönköpings Län, Värnamo - hitta.se

Ljusseveka 2

331 34 Värnamo, Värnamo Jönköpings Län

Adress i Värnamo i Värnamo i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ljusseveka 2.

Hitta hit

En villa byggd 1948

På adressen finns en villa byggd 1948. Huset är 73 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Värnamo.

Bolån i Värnamo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Värnamo. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Värnamo

Tomten är ca 1256 kvadratmeter

Tomten, LJUSSEVEKA 2:28, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten LJUSSEVEKA 2:28 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Värnamo

Människorna i Värnamo

Människorna i Värnamo

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Värnamo bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 53 år, vilket är högre än medelåldern i Värnamos kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 083 kr, vilket är 11% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 915 141 kronor i lån.

+11%

Skatteläget i Värnamo

För de som är folkbokförda på Ljusseveka 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,52% (-0,13)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,022% (-0,15)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,7% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 96% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+96%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och KIA i området.

Toyota
KIA

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 21 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 45 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 075 meter från adressen ligger Värnamo Alliansförsamling.

Matbutiker och restauranger

Bara 13 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Lagastigen 25.

Lockas man av restaurangbesök finns Café 18 i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (168 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Prostskogen, ligger mindre än en minuts gångväg (64 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Värnamo c/o Alpdalens Sport Center, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Värnamo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 05:52

Kvinna påkörd av bil. Fördes till sjukhus för kontroll.

16:23 Polisen larmades till Norra övergången i Värnamo med anledning av en trafikolycka. En gående kvinna i 50-årsåldern hade blivit påkörd av en bil. Hon fördes till sjukhus för kontroll men hade inga synliga skador. 17:50 Polisen kommer att upprätta en anmälan i samband med olyckan.

Brand

Rapporterat måndagen den 23 november kl 07:30

Larm om industribrand i Värnamo.

19.08 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Gröna gatan i Värnamo med anledning av en brand. Enligt initiala uppgifter ska det röra sig om en industribrand. 19.15 Polis på plats. 19.55 Räddningstjänsten arbetar fortfarande med att släcka branden. Orsaken till branden är i nuläget oklar. 20.53 Händelsen rubriceras som mordbrand. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 22 november kl 11:20

Flera olyckor på E4 i höjd med Värnamo

09:47 SOS larmade polis, räddningstjänst och polis till E4 vid Värnamo. En personbil hade kört in i mitträcket i norrgående riktning. 10:08 Polis var på plats. Tre personer befann sig i bilen och de verkar alla ha klarat sig utan skador. Olyckan påverkar framkomligheten i trafiken. Ett körfält är öppet för trafik både i norrgående och södergående riktning. Hastigheten förbi olycksplatsen är begränsad. Halka har rapporterats från platsen. 11:00 Totalt är nu fem bilar inblandade i olyckor på platsen. Bärgare är på plats och det råder begränsad framkomlighet. 11:50 Polisen lämnade platsen. De bilar som har behövt bärgas har bärgats. Trafiken flyter på igen i norrgående och södergående körfält. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
64%
SverigeVärnamo

Brott jämfört med riket