facebook_pixelKrongatan 1 Norrbottens län, Piteå - hitta.se
Hitta.se

Krongatan 1

941 31 Piteå, Piteå Norrbottens län

Ett flerfamiljshus byggt 1989

Fastigheten på Krongatan 1 är ett flerfamiljshus byggt 1989.

Bolån i Piteå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Piteå. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Piteå

Boendemiljön i Piteå Stadsdistrikt

Människorna i Piteå Stadsdistrikt

Människorna i Piteå Stadsdistrikt

Pensionerade singlar med medelinkomster i små- och medelstora städer

I Piteå Stadsdistrikt bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Piteås kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 41%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 272 kr, vilket är 8% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 891 059 kronor i lån.

+8%

Här i Piteå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Krongatan 1 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,25% (0,60)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

33,832% (0,66)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 49,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

S+76%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 13 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 31 objekt till salu i Strömnäs

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

233 meter från adressen ligger Familjens Hus.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Piteå på Hamnplan 41.

Lockas man av restaurangbesök finns Sushi & Te och 2KöK Nolia City i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (130 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Konstparken, ligger mindre än en minuts gångväg (72 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Piteå Stadsdistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 07:46

Trafikolycka i centrala Piteå.

Enligt initiala uppgifter är två personbilar inblandade i olyckan, som ska vara en sidokollision. Personerna som färdades i bilarna ska vara ute ur bilarna och ambulans är enligt uppgift på plats. Polis kallas till platsen. Uppdaterad 08:22 De som var inblandade i olycka var inte kvar på plats när polis anlände. Patrullen lämnar utan åtgärd.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 12 februari kl 06:56

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med relativt arbetsbelastning. Polisen har utfört ett antal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 00:40 Rattfylleri, Piteå Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Piteå. Misstanke uppstår om att föraren, som är en man, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas. 01:13 Rattfylleri, Luleå När polis ska stoppa och kontrollera en personbil i Luleå stannar inte föraren. Ett kort förföljande sker innan föraren stannar. Misstanke uppstår om att föraren, som är en man, är påverkad av narkotika och han tas med för provtagning. Föraren saknar körkort och det hittas misstänkt narkotika samt ett föremål som gör att han misstänks för brott mot knivlagen. Förhör hålls och en anmälan gällande misstänkt rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav, brott mot knivlagen samt grov olovlig körning upprättas.

Trafikkontroll

Rapporterat torsdagen den 11 februari kl 01:33

Resultat efter hastighetskontroll på länsväg 506, Pitholm.

Ett tio-tal fordon kontrolleras. Ett av dessa kör för fort. Föraren får en ordningsbot (böter) och sitt körkort omhändertaget. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
72%
SverigePiteå Stadsdistrikt

Brott jämfört med riket