facebook_pixelTensta-Forsa 109 Uppsala län, Vattholma - hitta.se
Hitta.se

Tensta-Forsa 109

743 93 Vattholma, Uppsala Uppsala län

Adress i Vattholma i Vattholma i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tensta-Forsa 109.

Hitta hit

Bolån i Vattholma - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vattholma. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Vattholma

Boendemiljön i Vattholma

Boendemiljön i Vattholma

Området kring Tensta-Forsa 109 består till 39% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1980-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Altomta
Travenberg
Tensta församling
Upplands runinskrifter 1031

Människorna i Vattholma

Människorna i Vattholma

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

I Vattholma bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (25%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 406 kr, vilket är 6% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 875 069 kronor i lån.

-6%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Tensta-Forsa 109 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,4% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Vattholma

i Vattholma pågår och planeras det för 39 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 5 objekt till salu i Vattholma

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tio förskolor i närheten

5 360 meter från adressen ligger Björklinge Öppna förskola Missionskyrkan.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1112 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (34 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vattholma

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld, försök

Rapporterat måndagen den 19 april kl 08:15

Försök till stöld på gård utanför Uppsala.

En person boendes på en gård utanför Vattholma upptäcker ett pågående inbrott och kontaktar polisen. Enligt anmälaren ska det vara minst två personer. Flera polispatruller beordras till platsen och en sökinsats påbörjas efter de misstänkta gärningsmännen, en sökinsats som också får hjälp av polisens helikopter. Inga gärningsmän anträffas. Vid en närmare undersökning hittas brytmärken på en dörr, men ingenting verkar tillgripet. Polisen skriver en anmälan om försök till grov stöld genom inbrott.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 18 april kl 07:45

En man misstänks ha misshandlat en kvinna på en fest.

En man i 30-årsåldern grips misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 25-årsåldern på en fest i Rasbo. Inga tillhyggen har använts och kvinnan är inte i behov av ambulans. Två anmälningar skrivs om misshandel. Det är oklart vad bråket gällde. Uppdatering kl 10:03 Den första anmälningen om misshandel gäller kvinnan i 25-årsåldern. Den andra anmälan gäller en kvinna i 40-årsåldern som försökte hjälpa kvinnan i 25-årsåldern när hon misshandlades. Mannen som greps anhölls av åklagare på söndagsmorgonen. Mannen har ännu inte hörts och det är fortfarande oklart vad bråket egentligen handlade om.

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 9 april kl 10:03

Inbrott i företagslokal i Björklinge.

En polispatrull beordras till en adress i Björklinge där det ska ha varit inbrott i en verkstadslokal. Enligt anmälaren är en dörr uppbruten och det ska saknas bland annat däck. Polisen spärrar av den aktuella fastigheten och kommer att genomföra en teknisk undersökning. En anmälan gällande stöld genom inbrott kommer också att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeVattholma

Brott jämfört med riket