facebook_pixelMariehemsvägen 19K Västerbottens län, Umeå - hitta.se
Hitta.se

Mariehemsvägen 19K

906 53 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Mariehem i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Mariehemsvägen 19K.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Mariehemsvägen 19K är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Umeå

Boendemiljön i Mariehem

Boendemiljön i Mariehem

I området kring Mariehemsvägen 19 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (133%).

Wikipediafoton från närområdet

Kolbäcksvägen
Mariehem
Mariestrand
Nydalahöjd

Människorna i Mariehem

Människorna i Mariehem

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

I Mariehem bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 25 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (1%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, styrketräning, besöka sportevenemang, utförsåkning, datorer, ny teknik i vardagslivet och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 7% har gymnasieutbildning och 1% har endast grundskoleutbildning. 8% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 8 621 kr, vilket är 68% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 158 685 kronor i lån.

-68%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Mariehemsvägen 19K gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 176% fler röster än riksgenomsnittet.

V+176%

Bostadsmarknaden i Mariehem

i Mariehem pågår och planeras det för 319 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 211 objekt till salu i Mariestrand

Just nu finns det 15 hyreslägenheter att byta till i närheten av Mariehemsvägen. Snitthyran är 5 973 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

237 meter från adressen ligger Lockropet Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Mariehem på Mariehemsvägen 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria och Restaurang Maria och Times Kitchen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (355 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (151 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Tenton Gym Marieberg, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Mariehem

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat onsdagen den 23 juni kl 07:09

Larm om brand i ett hus på Mariehemsvägen i Umeå.

Polispatrull beordras till platsen. En picknick-korg som ställts på en spisplatta har orsakat rökutveckling i en samlingslokal. Räddningstjänsten vädrar ur. Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada. En anmälan gällande försök till skadegörelse genom brand upprättas. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 22 juni kl 07:24

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning.  Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 23:21 Trafikbrott, Umeå: A-traktorförare på Teg får ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikt. Vårdnadshavare kontaktas. 00:40 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Mariedal får ordningsbot för felaktig belysning. 02:56 Trafikbrott, Umeå: Lastbilsförare på E4, Anumark, får ordningsbot då lastbilen har brukandeförbud och har framförts med vinterdäck. 05:04 Inbrott, Umeå: Polispatruller beordras till centrala Umeå med anledning av att en man uppger att han blivit knivskuren i handen. I området upptäcks ett misstänkt inbrott i en frisersalong och när den skadade mannen anträffas påträffas misstänkt stöldgods på honom. Mannen som är i 20-årsåldern grips, misstänkt för stöld genom inbrott, och förs till sjukvård. Brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning och spår säkras. 

Trafikkontroll

Rapporterat måndagen den 21 juni kl 11:09

Resultat av polisens arbete i trafiken.

Under morgonen hade polisen en trafikkontroll på Bölevägen, Böleäng. Tre ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser. Under morgonen utfärdades också en ordningsbot till en bilist som kört där motorfordon är förbjudna, på Petrus Laestadius väg på Universitetsområdet.  Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor.  Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeMariehem

Brott jämfört med riket