facebook_pixelMariehemsvägen 19K Västerbottens län, Umeå - hitta.se
Hitta.se

Mariehemsvägen 19K

906 53 Umeå, Umeå Västerbottens län

Adress i Mariehem i Umeå i Västerbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Mariehemsvägen 19K.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Mariehemsvägen 19K är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Umeå

Boendemiljön i Mariehem

Boendemiljön i Mariehem

I området kring Mariehemsvägen 19 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (133%).

Wikipediafoton från närområdet

Mariehem
Mariestrand
Nydalahöjd
Kolbäcksvägen

Människorna i Mariehem

Människorna i Mariehem

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

I Mariehem bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 25 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (1%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, styrketräning, besöka sportevenemang, utförsåkning, datorer, ny teknik i vardagslivet och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 7% har gymnasieutbildning och 1% har endast grundskoleutbildning. 8% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 8 621 kr, vilket är 68% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 158 685 kronor i lån.

-68%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Mariehemsvägen 19K gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 176% fler röster än riksgenomsnittet.

V+176%

Bostadsmarknaden i Mariehem

i Mariehem pågår och planeras det för 326 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Mariestrand

Just nu finns det 19 hyreslägenheter att byta till i närheten av Mariehemsvägen. Snitthyran är 7 588 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

237 meter från adressen ligger Lockropet Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria och Restaurang Maria och Times Kitchen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (355 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (151 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Tenton Gym Marieberg, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Mariehem

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat lördagen den 15 maj kl 02:55

Ringa stöld i matbutik i Umeå.

Polis beordras till butiken på Mariehem där en man misstänks för ringa stöld. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat fredagen den 14 maj kl 07:36

Umeå, anmälan om våld mot tjänsteman.

Vid lunchtid på fredagen beordrades polisen till universitetsområdet i Umeå efter uppgifter om ett bråk.  En man, en taxikund, misstänks ha misshandlat en taxichaufför. Orsaken till det ska vara att de två var oeniga gällande betalningen för denna taxiresa samt även en tidigare resa. Målsäganden fördes till sjukvård för omplåstring, han ska inte ha drabbats av någon allvarligare skada.  Förhör hålls och anmälan gällande våld mot tjänsteman upprättas.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 9 maj kl 08:32

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har en person, i Umeå, omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.  Utöver nedanstående har polisen också utfört flertalet kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon misstanke om brott.  Här följer ett urval av nattens ärenden: 00:37 Skadegörelse, Vännäs Polisen uppmärksammar en skadegörelse, klotter, på Vegaskolans fasad i Vännäs. En anmälan om skadegörelse upprättas.  00:54 Rattfylleri, Vindeln Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Vindelns kommun. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. Han misstänks för grovt rattfylleri då han blåste motsvarande en promille alkohol i blodet.  01:16 Olovlig körning, Sorsele Polisen stoppar och kontrollerar en bil i Sorsele. Föraren saknar behörighet att köra. Anmälan gällande olovlig körning upprättas.  03:47 Trafikbrott, Umeå Polisen upprättar en trafikkontroll på E4, Anumark utanför Umeå. Tre ordningsbot utfärdas för hastighetsöverträdelser, en förare får också sitt körkort omhändertaget. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeMariehem

Brott jämfört med riket