facebook_pixelMorgonvägen 9 Västerbottens Län, Umeå - hitta.se

Morgonvägen 9

906 37 Umeå, Umeå Västerbottens Län

Adress i Umeå Stadsdistrikt i Umeå i Västerbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Morgonvägen 9.

Hitta hit

En villa byggd 2001

På adressen finns en villa byggd 2001. Huset är 118 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Umeå Stadsdistrikt.

Värderingen är 35 257 kr/m²

Villan på Morgonvägen 9 värderas till ca 6 170 000 kr (35 257 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

6 170 000 kr

Bolån i Umeå - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Umeå. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Umeå

Tomten är ca 785 kvadratmeter

Tomten, ERSMARK 3:191, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten ERSMARK 3:191 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Umeå Stadsdistrikt

Boendemiljön i Umeå Stadsdistrikt

Området kring Morgonvägen 9 består till 36% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1970-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Ersmark, Umeå kommun
Ersmarkskyrkan
Ersbodakyrkan
Degersjön (Umeå socken, Västerbotten, 709542-171919)

Människorna i Umeå Stadsdistrikt

Människorna i Umeå Stadsdistrikt

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Umeå Stadsdistrikt bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (0%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 54% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 596 kr, vilket är 24% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 253 521 kronor i lån.

+24%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Morgonvägen 9 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 20% fler röster än riksgenomsnittet.

S+20%

Bilägande

Man kör gärna Renault och Toyota i området.

Renault
Toyota

Bostadsmarknaden i Umeå Stadsdistrikt

Just nu finns 2 objekt till salu i Umeå

Just nu finns det 4 hyreslägenheter att byta till i närheten av morgonvägen. Snitthyran är 7 025 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

947 meter från adressen ligger Tvillingen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Umeå Pizzeria & Livs på Söndagsvägen 45.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (505 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (98 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Umeå Stadsdistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 23 november kl 01:10

Ett urval av nattens händelser

00:36 - Brott mot knivlagen. Ersboda, Umeå Polis stoppar och kontrollerar en man. Vid kontrollen anträffas ett vasst föremål. Polis skriver anmälan gällande brott mot knivlagen och håller förhör. 02:23- Försök till stöld genom inbrott. Ersboda, Umeå Polis får samtal om en person som rör sig i anknytning till ett företagsområde. Vid kontroll framkommer uppgifter som gör att mannen grips misstänkt för försök till stöld genom inbrott. Polis skriver anmälan och kontaktar åklagare. 04:29 - Lugnt i länet Sammanfattningsvis har det varit en natt med låg till normal arbetsbelastning. En viltolycka har också inträffat, inga personskador rapporterade. 

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 20 november kl 01:50

Trafikbrott på Ersboda.

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av att föraren använt handhållen telefon under färd.

Motorfordon, stöld

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 01:46

Tillgrepp av fortskaffningsmedel på Ersboda.

Polisen får samtal om att en postbil setts köra över en äng på Ersboda. En person har sedan setts springa från bilen. Patruller beordras till platsen. Det framkommer att bilen nyligen stulits i närområdet. Det är i nuläget oklart om något stulits ur bilen. Polisen söker efter personen som sprungit från bilen, men har ännu inte påträffat någon. En anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeUmeå Stadsdistrikt

Brott jämfört med riket