facebook_pixelSvanvik 201 Västra Götalands län, Varekil - hitta.se
Hitta.se

Svanvik 201

472 95 Varekil, Orust Västra Götalands län

En villa byggd 1975

På adressen finns en villa byggd 1975. Huset är 122 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Södra Orust.

Värderingen är 19 672 kr/m²

Villan på Svanvik 201 värderas till ca 2 400 000 kr (19 672 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

2 400 000 kr

Bolån i Varekil - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Varekil. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Varekil

Tomten är ca 1051 kvadratmeter

Tomten, SVANVIK 1:156, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SVANVIK 1:156 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Södra Orust

Människorna i Södra Orust

Människorna i Södra Orust

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Södra Orust bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 60 år, vilket är högre än medelåldern i Orusts kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 542 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 493 423 kronor i lån.

-24%

Här i Orust betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Svanvik 201 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 2,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,61% (1,96)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

35,332% (2,16)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,2% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 37% fler röster än riksgenomsnittet.

C+37%

Bostadsmarknaden i Södra Orust

Just nu finns 3 objekt till salu i Mjörn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

676 meter från adressen ligger Förskolan Svanen Föräldrakooperativet.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Supermarket Varekilsboden på Hedströms Väg 1.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (406 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (12 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, STC Training Club Varekil, 14 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Södra Orust

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat lördagen den 23 januari kl 07:46

Personbil i diket, väg 764 Torp.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till väg 764 Torp, där en personbil ligger upp och ner i ett dike. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador. Det är mycket halt väglag på platsen. 08.58 Föraren, en kvinna, uppgav smärta i nacken. Hon kontrollerades av ambulans på plats, men behövde inte föras med för vård. Bilen har bärgats, och polis är klar på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 08:10

Föraren av en personbil har kört genom ett staket vid Gössby. Inga uppgifter om skador.

Ambulans, räddningstjänst och polis på väg. Uppdatering kl 09:05 Föraren förd i ambulans till sjukhus. Fortsatt oklart skadeläge. Patrullen skriver en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 06:35

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

23:28, skadegörelse, Stenungsund Vi får in ett samtal om personer som krossar glas och kastar saker i ett hotellrum. En patrull åker till platsen och avvisar två personer i 55- respektive 45-årsåldern. Mycket är sönderslaget i rummet och de är samtidigt misstänkta för skadegörelse. 01:24, stöld/inbrott, Brålanda Vi får in ett larm om ett pågående inbrott i en matvarubutik i centrala Brålanda. En man har tagit sig in i butiken genom att krossa en ruta och bland annat rivit ner hela tobakshyllan. Mannen ska enligt uppgift även fått med sig kassan. Ett antal patruller samt väktare åker till platsen. Men väl framme har gärningspersonen lämnat, möjligen i en mörkbrun bil. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. 01:34, rattfylleri, Göteborg En patrull stoppar en bil på Kummingatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning samt narkotikabrott innehav och eget bruk. 02:44, skadegörelse, Göteborg Vi får in ett samtal om att person klottrar på en vårdcentral i Billdal. Gärningspersonen ska enligt uppgift även ha klottrat på ett flertal andra fastigheter i området.  En patrull åker till platsen och kan lokalisera gärningspersonen. Det är en man i 25-årsåldern. Han omhändertas för kontroll. Patrullen skriver an anmälan om skadegörelse samt narkotikabrott eget bruk. 02:57, brand, Vårgårda Vi får ett larm via räddningstjänsten om en brand i en industrifastighet. Enligt räddningstjänsten är det en lokal på 500 m2 som brinner och det ska enligt uppgift finnas gasflaskor i byggnaden. De lyckas säkra gasflaskorna och hanterar branden. En patrull skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott. 03:20, brand, Gullspång Vi får in ett larm via SOS om en brand i en villa. Huset är övertänt när räddningstjänst och polis kommer till platsen. Enligt uppgift ska ingen person befinna sig i huset. Eftersom det i nuläget inte finns någon naturlig förklaring till branden, är en anmälan gällande mordbrand upprättad. Platsen är avspärrad och ska senare undersökas av tekniker.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
45%
SverigeSödra Orust

Brott jämfört med riket