Är du nöjd med sökresultatet?

Elektriker

Är du i behov av en elektriker som kan hjälpa dig med elfel och elinstallationer? Vi på hitta.se har listat alla elföretag som kan hjälpa dig med allt från installationer av elskåp och 3 fas uttag till installation av dimmer och laddstationer till elbilar.

Hos oss hittar du recensioner samt alla kontaktuppgifter du behöver till en elektriker nära dig. Om du behöver en elektriker sent på dygnet så hittar du även jourelektriker.

Idag finns det cirka 40 000 auktoriserade elinstallatörer i Sverige men att hitta den bästa elektrikern för din elinstallation kan vara svårt. Saknar man kontaktuppgifter och rekommendationer på ett bra lokalt elföretag är det alltid smart att söka på hitta.se och se vilka elektriker som finns i området. Problem med el kommer ofta plötsligt och då behöver man få tag på en bra elektriker som kan utföra uppdraget snabbt. När man väl hittat ett elföretag kan det dessutom vara lång väntan innan elektrikern kan utföra projektet.

En viktig del när du anlitar en elfirma är att arbetet görs professionellt enligt elsäkerhetsverkets gällande regler för elarbete och att elinstallationen görs till ett rimligt pris.

Begär offert innan du beställer ett eljobb

Genom att söka efter elektriker på din ort hittar du kontaktuppgifter till seriösa aktörer på marknaden och du kan själv bilda dig en uppfattning om tidigare kunders rekommendationer. Ett tips är att begära offerter för att få en bra uppfattning om vad du borde betala för din elinstallation. På proffs.se kan du jämföra offerter från elektriker i ditt närområde. Beskriv ditt elarbete så kopplas du ihop med godkända elektriker i ditt närområde som har ledig tid just nu och kan hjälpa dig med din elinstallation.

5 saker att tänka på innan du anlitar en elektriker:

1. Olika typer av el-projekt kräver olika hjälp: Självklart finns det el-projekt du kan göra själv. Den som gillar att koppla el och kablar, löda och skruva kan utföra elinstallation på sina elektriska prylar, men behöver man reparera eller ändra en del av hemmets ”fasta installationer” ska en behörig elektriker kontaktas.

2. Eljobb som du får utföra själv: Byte av glödlampor, installation av vitvaror så som tvättmaskin kan utföras på egen hand även om du kanske inte borde. Du kan däremot inte installera egna vägguttag, installera trefas eller montera ett nytt säkringsskåp. Om du vill få ett sådant jobb utfört måste du ta hjälp av en professionell elektriker så att du vet att arbetet blir rätt utfört.

3. Kontakta flera elektriker: Jämför alltid flera elektriker innan du bestämmer dig. Som i alla branscher finns det såklart även oseriösa elbolag. Råkar man ut för en oseriös elektriker kan det få allvarliga konsekvenser. Anlita inte en elektriker som inte har gott rykte, och ta kontakt med ditt försäkringsbolag och kolla vad som gäller om något skulle gå fel.

4. Anlita en certifierad elektriker: Elektrisk ström är livsfarligt och felaktigt installerade elarbeten kan ge livshotande stötar och orsaka bränder. För att försäkringen ska gälla och du själv ska gå fri från ansvar om något oförutsett skulle ske ska man alltid anlita ett proffs! Se till att de har all nödvändig certifiering och dokumentation finns innan du bestämmer dig för vilken elfirma som ska utföra arbetet hemma hos dig. Gå in på Elsäkerhetsverkets e-tjänst för att kontrollera elinstallationsföretag. (https://e-tjanster.elsakerhetsverket.se/foretag/kolla-elforetaget)

5. Skriv ett avtal: Glöm inte att du bör ha ett avtal mellan dig och det elföretag du anlitat. En seriös elinstallatör kommer kunna ge ett färdigt förslag på avtal. Se till så att avtalet med ett elinstallationsföretaget innehåller:
- Startdatum
- Slutdatum
- Tydlig uppdragsbeskrivning av elarbetet (vad ska utföras, och vad ingår inte?)
- Företagets ansvar och kopior av aktuella och giltiga tillstånd samt certifikat
- Ditt ansvar (om du äger huset bär du ansvar för all elinstallation i huset)
- Intyg att elektrikern följer de regler och riktlinjer som finns för arbetsmiljö, anställningsregler, säkerhet och annat
- Garanti – försök få med en skrivelse kring garanti på elarbetet

Hoppas du hittar en bra elektriker, lycka till!