Är du nöjd med sökresultatet?

Fastighetsmäklare

Här hittar du fastighetsmäklare som kan hjälpa dig när du vill köpa eller sälja en bostad. Du hittar enkelt deras kontaktuppgifter i listan.

Vi tycker dock att det aldrig är fel att be experter om hjälp, oavsett vilken bostadsaffär du står inför. Därför har vi på hitta.se samlat mäklare i listan ovan. Men hur ska man veta vilken fastighetsmäklare som är bäst och hur tidigt ska man boka en värdering? Vi ger våra tips nedan.

Viktiga saker att tänka på när du ska välja fastighetsmäklare

Om du behöver en fastighetsmäklare när du ska sälja bostad finns det några bra saker att tänka på. För det första är det branschstandard att erbjuda en kostnadsfri värdering av din bostad. Börja där! Kontakta några fastighetsmäklare och boka in ett två eller tre stycken värderingar. Eftersom värderingen är kostnadsfri förespråkar vi att boka värdering i god tid. Om du vill sälja på hösten är det inte fel att boka värdering redan i början av året. Dessa värderingar ger dig en bra bild av vad köpeskillingen skulle kunna landa på samt ett första intryck av varje mäklare.

De kan berätta om hur försäljningen brukar se ut i ditt område och vilken typ av marknadsföring som de förespråkar. Behöver du till exempel hjälp med stylingen? Ta upp det under värderingen och få svar på hur varje mäklarfirma arbetar med styling. Fråga mäklarna om hur snabbt de tror att din bostad kan bli såld och sist men inte minst, fråga om deras prissättning. Det finns några olika prissättningar där ute - oftast är det en fast avgift, en rörlig avgift eller en blandning. När du har koll på allt detta är det upp till dig att utgå från vad som är viktigast för dig i ditt val av fastighetsmäklare. Är det pris, erfarenhet, personkemi, tidsplan eller något annat? Glöm heller inte bort att läsa recensioner. Lycka till!