Är du nöjd med sökresultatet?

Fotvård

Behöver du boka fotvård? På den här sidan har vi samlat salonger och kliniker som kan hjälpa dig med allt från nageltrång och pedikyr till mjukgörande fotmassage. I listan hittar du enkelt en salong eller fotvårdsspecialist som erbjuder fotvård nära dig och du kan även jämföra priser och läsa recensioner innan du bokar din tid.

Vad är skillnaden på medicinsk fotvård och pedikyr?

Pedikyr betyder just "fotvård" (pes=fot och cura=vård på latin) och fokuserar på att pyssla om fötter och tånaglar. Tånaglarna klipps och filas ned och du kan oftast välja till att få naglarna målade. Pedikyr passar alla och finns att boka på många salonger och kliniker. Bokar du en vanlig pedikyr kan du alltså förvänta dig fräscha och fina fötter. Med regelbunden pedikyr kan du förebygga vanliga fotbesvär. På köpet får du en stunds avkoppling och tid för dig själv!

Medicinsk fotvård innefattar pedikyr, men utförs av en utbildad specialist, ofta en så kallad diplomerad fotvårdsterapeut eller fotterapeut. Det finns lite olika utbildningar och titlar inom området. Gemensamt för dessa fotspecialister är att de har kunskaper om och tar hänsyn till olika sjukdomar, såsom reumatism och diabetes, som kan ge upphov till fotbesvär eller göra fotbesvär värre. Medicinsk fotvård fokuserar alltså på att lindra, förebygga och behandla fotbesvär. Vi listar de vanligaste besvären som kan lindras med fotvård längre ner på sidan.

Det finns gott om salonger som erbjuder medicinsk fotvård. Många fotspecialister erbjuder även behandlingen i hemmet, vilket passar bra för den som är äldre och inte kan ta sig till en salong. Leta efter en behandling som heter “medicinsk fotvård hembesök” om du ska boka det till dig själv eller en anhörig.

Vanliga fotbesvär som kan förebyggas, lindras eller behandlas helt med fotvård:

- Förhårdnader: Förhårdnader uppkommer om du använder fel sorts skor för dina fötter och kan leda till liktorn. Be om skotips när du kommer till fotspecialisten!

- Liktorn: En liktorn är en förhårdnad som pressats in i huden och gör ofta väldigt ont. En fotvårdsterapeut kan hjälpa dig med detta.

- Fotvårtor: Fotvårtor orsakas av virus och sprids i fuktiga miljöer, så som smutsiga strumpor och duschgolv. Ju tidigare en behandling sätts in, desto mindre risk för att fotvårtorna ska sprida sig vidare.

- Nageltrång: Nageltrång bildas oftast på stortån och beror på felaktigt klippta tånaglar och/eller fel skor. Fotterapeuten kan ge tips om hur du själv kan behandla nageltrång.

- Fotsvamp: Fotsvamp uppkommer oftast mellan tå fyra och fem. Precis som fotvårtor gillar fotsvamp fuktiga och trånga miljöer.

Boka en avkopplande fotmassage och behandling för trötta ben

Sist men inte minst vill vi på hitta.se slå ett slag för fotmassage. Fotmassage sätter igång blodcirkulationen och är avkopplande för både kropp och själ. Det finns även behandlingar hos många salonger som hjälper dina trötta ben att slappna av. Leta efter behandlingar som heter “trötta ben” eller liknande!

Vi har samlat salonger och kliniker för dig som vill ha pedikyr, medicinsk fotvård, fotvård i hemmet, fotmassage och behandlingar för trötta ben nära dig. Läs recensioner, titta på bilder på salongerna och jämför olika fotbehandlingar innan du bokar fotvård åt dig själv eller anhörig.

Andra har även sökt på