hitta.se

Särskilda villkor för Lokalannonsering (tidigare kallad Boost)

Dessa villkor gäller från och med 2022 och avser avtal mellan Kund och Hitta.se om köp av produkten Lokalannonsering.

1. Inledande bestämmelser

1.1. Dessa villkor för Lokalannonsering (”Särskilda Villkor för Lokalannonsering”) gäller mellan Hitta.se och Kund för Lokalannonsering som tillhandahålls Kund av Hitta.se. Uttryck och definitioner som används i dessa Särskilda Villkor för Lokalannonsering ska ha samma betydelse som Särskilda Villkor för Lokalannonsering och Hitta.ses Allmänna Villkor, om inte annat särskilt framgår.

1.2. Om inget annat framgår av dessa Särskilda Villkor för Lokalannonsering, gäller vad som står föreskrivet i de Allmänna Villkoren som finns att tillgå på Hitta.ses hemsida.

2. LOKALANNONSERING

2.1. Lokalannonsering möjliggör för Kund att marknadsföra dess verksamhet och utbud av produkter/tjänster via särskilt annonsutrymme på Hitta.ses webbplats och appar. Annonsutrymmet tillhandahålls Kund i kombination med av Kund utvald styrning och ort.

2.2. Kunds annons enligt Avtalet (”Kunds annons”) ska utformas och produceras av kunden och granskas av Hitta i enlighet med Hitta.ses vid vad tid gällande riktlinjer för utformning avseende Lokalannonsering. Kunds annons kan bestå av till Kund eller Kunds verksamhet relaterad (i) bild, (ii) rubrik samt (iii) text.

2.3. Utöver vad som följer av de Allmänna Villkoren, äger Hitta.se rätt att anpassa och ändra Kunds annons, såsom storlek och format, för att, enligt Hitta.ses bedömning, optimera kvalitéten av Kunds annons och Lokalannonsering för Kund. Kund äger även rätt att göra ändring av Kunds annons i fråga om innehåll enligt punkt 2.2 ovan. Efter att Hitta.se har gått igenom och bekräftat begärd ändring, ska Hitta.se inom skälig tid granska och publicera Kunds annons i enlighet med Kunds begäran.

2.4. Kund ska välja ut och besluta om styrning (“Kunds styrning”). Kunds styrning kan till exempel bestå av val av sökord och plats. Hitta.se ska sedermera publicera Kunds annons på annonsutrymme på Hitta.ses webbsida eller appar för sökresultat vid sökning på Hitta.ses sökmotor som företas inom Kunds styrning (”Sökresultat”). Önskar Kund att lägga till styrning, måste Kund företa en ny beställning samt erlägga betalning enligt gällande pris- och betalningsvillkor. Genom Lokalannonsering placeras Kunds annons högre upp i Sökresultatet.

2.5. Kunds styrning ska relatera till Kund eller Kunds verksamhet och, enligt Hitta.ses bedömning, inte anses vara olämpligt, stötande eller förargande. Hitta.se förbehåller sig rätten att omedelbart ta bort eller revidera Kunds styrning för det fall Kunds val av styrning inte bedöms uppfylla förutsättningarna enligt Avtalet.

3. Publicering av uppgifter

3.1. Material relaterat till Kund enligt punkt 2.2 ovan och andra relevanta uppgifter ska publiceras av Kund via av Hitta.se tillhandahållen x, tillhandahållas Hitta.se av Kund via e-post eller tillhandahållas Hitta.se enligt annan överenskommelse i samband med ordern.

4. Statistik

4.1. Lokalannonsering ger vidare Kund tillgång till viss aggregerad statistik relaterad till Kunds annons. Sådan statistik kan avse händelser, såsom antal sökningar och klick på Kunds annons. Hitta.se förbehåller sig rätten att besluta när, hur och i vilken omfattning sådan statistik redovisas för Kund.

5. Funktion

5.1. Lokalannonsering är som utgångspunkt aktiverad (24) timmar om dygnet. Hitta.se kan dock, från tid till annan, komma att inaktivera Lokalannonsering med anledning av planerade, eller oplanerade, driftstopp, till exempel med syftet att utveckla och förändra Lokalannonsering i enlighet med vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren.

5.2. I enlighet med vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren lämnar Hitta.se inga garantier avseende Lokalannonsering, inklusive (utan begränsning) dess tillgänglighet, ett visst resultat eller produktens lämplighet för Kund.

6. Avtalstid och förtida upphörande

6.1. Bestämmelserna om avtalstid och förtida upphörande enligt de Allmänna Villkoren ska äga motsvarande tillämpning i förhållande till dessa Särskilda Villkor för Lokalannonsering.

6.2. Uppsägning ska ske innan nästa avtalsperiod börjar att löpa. I annat fall förlängs avtalet automatiskt.

6.3. Kund är införstådd med och bekräftar att för det fall Kunds tillgång till och rätt att använda Lokalannonsering upphör att gälla, ska även Avtalet upphöra att gälla.

7. Tillhandahållet material

7.1. Kund ansvarar för och garanterar att (i) samtliga uppgifter, utformning och innehåll och länkad information som denne tillhandahåller Hitta.se (”Tillhandahållet Material”) inte innehåller immaterialrättsligt skyddat material som Kund inte har fått tillstånd att tillgängliggöra, (ii) Kund innehar samtliga tillstånd och rättigheter som erfordras för användning av Tillhandahållet Material, (iii) Tillhandahållet Material inte strider mot lag, förordning eller myndighetsbeslut eller innebär intrång i annans rättighet, och att (iv) Tillhandahållet Material överensstämmer med god marknadsföringssed samt inte innehåller stötande eller förargande material.

7.2. Hitta.se förbehåller sig rätten att omedelbart ta bort eller avstå från att publicera Tillhandahållet Material, och därmed att underlåta att leverera produkt eller utföra tjänst, vars innehåll enligt Hitta.ses bedömning (i) bryter mot Avtalet, (ii) kan strida mot lag, förordning, myndighetsbeslut eller annans rättighet, (ii) kan leda till rättsliga åtgärder mot Hitta.se eller någon av dess representanter, eller (iii) på annat sätt är olämpligt, stötande eller förargande. För det fall Hitta.se väljer att inte leverera produkt eller utföra tjänst gäller vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren.

7.3. Kund är medvetet om att Hitta.se löpande övervakar Tillhandahållet Material i syfte att säkerställa detta i förhållande till vad som framgår av punkt 6.1 och 6.2 ovan. Av samma anledning kan Hitta.se komma att moderera Tillhandahållet Material.

8. Kunds användning av Lokalannonsering

8.1. Det åligger Kund att samarbeta med Hitta.se för att Hitta.se ska kunna tillhandahålla Lokalannonsering och fullgöra sina skyldigheter enligt Avtalet. Hitta.se kan under tiden för Avtalet komma att presentera skriftliga instruktioner avseende Kunds användning av Lokalannonsering. Kund åtar sig att följa, iaktta och efterleva sådana instruktioner.

Om du tecknade ditt avtal före den
1 mars 2022 så omfattas du av de äldre villkoren (Jan 2013 - Mars 2021).