hitta.se

Särskilda villkor för Webbsida

1. Inledande bestämmelser

1.1. Dessa villkor för Webbsida (”Särskilda Villkor för Webbsida”) gäller mellan Hitta.se och Kund för Webbsida som tillhandahålls Kund av Hitta.se. Uttryck och definitioner som används i dessa Särskilda Villkor för Webbsida ska ha samma betydelse som i Hitta.ses Allmänna Villkor, om inte annat särskilt framgår.

1.2. I enlighet med Avtalet ges Kund tillgång till och rätt till att använda Webbsida.

1.3. Om inget annat framgår av dessa Särskilda Villkor för Webbsida, gäller vad som står föreskrivet i de Allmänna Villkoren som finns att tillgå på Hitta.ses webbplats.

2. Webbsida

2.1. Produkten Webbsida möjliggör för Kund att presentera och marknadsföra dess verksamhet och utbud av produkter/tjänster via egen webbsida på Hitta.ses server (”Kunds Webbsida”). Kunds Webbsida kommer att placeras under ett av Kund valt subdomännamn till Hitta.ses webbsida (se punkt 5 nedan).

2.2. Genom produkten Webbsida tillhandahålls Kund möjlighet att självt, genom av Hitta.se tillhandahållna formateringsmallar och verktyg, utforma och designa Kunds Webbsida i enlighet med Avtalet och Hitta.ses vid var tid gällande riktlinjer för utformning av Webbsida. På Kunds Webbsida kan Kund publicera till exempel bilder, logotyper och beskrivande text relaterad till Kunds verksamhet.

2.3. Kunds Webbsida kan, om Kund önskar, utformas och designas av Hitta.se i samråd med Kund och i enlighet med Hitta.ses vid var tid gällande riktlinjer för utformning av Webbsida.

2.4. Publicering och redigering enligt punkt 2.2 och 2.3 ovan sker genom av Hitta.se tillhandahållet konto för Webbsida.

3. Avtalstid och förtida upphörande

3.1. Bestämmelserna om avtalstid och förtida upphörande enligt de Allmänna Villkoren ska äga motsvarande tillämpning i förhållande till dessa Särskilda Villkor för Webbsida.

3.2. Kund är införstått med och bekräftar att för det fall Kunds tillgång till och rätt att använda Webbsida upphör att gälla, ska även Avtalet upphöra att gälla.

3.3. Utöver vad som framgår av de Allmänna Villkoren har Hitta.se en rätt att närsomhelst under en avtalsperiod skriftligen säga upp Avtalet till upphörande med en uppsägningstid om två (2) månader. Avtalet upphör i sådana fall att gälla två (2) månader efter sådan uppsägning mottagits av Kund enligt 17.3 i de Allmänna Villkoren.
Om Hitta.se väljer att säga upp Avtalet enligt denna punkt 3.3 och Avtalet genom sådan uppsägning upphör att gälla före utgången av en avtalsperiod, ska Hitta.se till Kund betala tillbaka den del av ersättningen som erlagts av Kund och som är att hänföra till den uppsagda avtalsperioden. Med den uppsagda avtalsperioden avses den del av avtalsperioden som Kund inte kan utnyttja till följd av Avtalets upphörande och inkluderar därmed inte uppsägningstiden.

4. Funktion

4.1. Kunds Webbsida är som utgångspunkt tillgänglig tjugofyra (24) timmar om dygnet. Hitta.se kan dock, från tid till annan, komma att göra Kunds Webbsida otillgänglig med anledning av planerade, eller oplanerade, driftstopp, till exempel med syftet att utveckla och förändra Kunds Webbsida i enlighet med vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren.

4.2. I enlighet med vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren lämnar Hitta.se inga garantier avseende Webbsida, inklusive (utan begränsning) dess tillgänglighet, ett visst resultat eller produktens/tjänstens lämplighet för Kund.

5. Domännamn

5.1. Kunds Webbsida kommer att placeras under ett av Kund valt subdomännamn till Hitta.ses webbsida (”Kunds Subdomännamn”).

5.2. Kund ansvarar för och garanterar att (i) Kunds Subdomännamn inte innehåller immaterialrättsligt skyddat material som Kund inte har fått tillstånd att tillgängliggöra, (ii) Kund innehar samtliga tillstånd och rättigheter som erfordras för användning av Kunds Subdomännamn, (iii) Kunds Subdomännamn inte strider mot lag, förordning eller myndighetsbeslut eller innebär intrång i annans rättighet, att (iv) Kunds Subdomännamn överensstämmer med god marknadsföringssed samt inte är olämpligt, stötande eller förargande, samt (v) att Kunds Subdomännamn i övrigt överensstämmer med Hittas vid var tid gällande riktlinjer för utformning av Webbsida.

5.3. Hitta.se förbehåller sig rätten att omedelbart ta bort eller avstå från att publicera Kunds Subdomännamn, och därmed att underlåta att leverera produkt eller utföra tjänst, vars innehåll enligt Hitta.ses bedömning (i) bryter mot Avtalet, (ii) kan strida mot lag, förordning, myndighetsbeslut eller annans rättighet, (iii) kan leda till rättsliga åtgärder mot Hitta.se eller någon av dess representanter, eller (iv) på annat sätt är olämpligt, stötande eller förargande. För det fall Hitta.se väljer att inte leverera produkt eller utföra tjänst gäller vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren.

5.4. Kund är medvetet om att Hitta.se löpande övervakar Kunds Subdomännamn i syfte att säkerställa förenlighet med vad som framgår av punkt 5.2 och 5.3 ovan. Av samma anledning kan Hitta.se komma att moderera Kunds Subdomännamn.

6. Tillhandahållet och uppladdat material på webbsida

6.1. Kund ansvarar för och garanterar att (i) samtliga uppgifter, utformning och innehåll och länkad information som denne tillhandahåller Hitta.se eller som Kund själv publicerar direkt på Kunds Webbsida (”Material”) inte innehåller immaterialrättsligt skyddat material som Kund inte har fått tillstånd att tillgängliggöra, (ii) Kund innehar samtliga tillstånd och rättigheter som erfordras för användning av Material, (iii) Material inte strider mot lag, förordning eller myndighetsbeslut eller innebär intrång i annans rättighet, och att (iv) Material överensstämmer med god marknadsföringssed samt inte innehåller stötande eller förargande material.

6.2. Hitta.se förbehåller sig rätten att omedelbart ta bort eller avstå från att publicera Material, och därmed att underlåta att leverera produkt eller utföra tjänst, vars innehåll enligt Hitta.ses bedömning (i) bryter mot Avtalet, (ii) kan strida mot lag, förordning, myndighetsbeslut eller annans rättighet, (iii) kan leda till rättsliga åtgärder mot Hitta.se eller någon av dess representanter, eller (iv) på annat sätt är olämpligt, stötande eller förargande. För det fall Hitta.se väljer att inte leverera produkt eller utföra tjänst gäller vad som föreskrivs i de Allmänna Villkoren.

6.3. Kund är medvetet om att Hitta.se löpande övervakar Material i syfte att säkerställa detta i förhållande till vad som framgår av punkt 6.1 och 6.2 ovan. Av samma anledning kan Hitta.se komma att moderera Material.

7. Kunds användning av webbsida

7.1. Utöver de förpliktelser och skyldigheter för Kunds användning av Webbsida som framgår av de Allmänna Villkoren, gäller även vad som föreskrivs nedan.

7.2. Kunds Webbsida ska användas av Kund inom ramen för Kunds verksamhet.

7.3. Kund har ej rätt att utan godkännande från Hitta.se vidareförsälja eller upplåta Kunds Webbsida till tredje part.

7.4. Det åligger Kund att samarbeta med Hitta.se för att Hitta.se ska kunna tillhandahålla Webbsida och fullgöra sina skyldigheter enligt Avtalet. Hitta.se kan under tiden för Avtalet komma att presentera skriftliga instruktioner avseende Kunds användning av Webbsida. Kund åtar sig att följa, iaktta och efterleva sådana instruktioner.

7.5. Kund ansvarar för att vidta erforderliga åtgärder för att skydda inloggningsuppgifter och andra uppgifter som Hitta.se tillhandahåller Kund för tillgång till Webbsida. I det fall tredje part obehörigen fått kännedom om sådana uppgifter ska Kund snarast möjligast meddela Hitta.se härom.

8. Immateriella rättigheter

8.1. Bestämmelserna om immateriella rättigheter enligt de Allmänna Villkoren ska äga motsvarande tillämpning i förhållande till dessa Särskilda Villkor för Webbsida.

9. Kunds skadeståndsansvar

9.1. Bestämmelserna om Kunds skadeståndsansvar enligt de Allmänna Villkoren ska äga motsvarande tillämpning i förhållande till dessa Särskilda Villkor för Webbsida.

Om du tecknade ditt avtal före den
1 mars 2022 så omfattas du av de äldre villkoren (Jan 2013 - Mars 2021).