Hitta.se
Är du nöjd med sökresultatet?

Glasräcke

Här hittar du glasmästerier och andra företag som kan hjälpa dig med glasräcken till uteplatser och trappor. Vi har listat företagen och deras kontaktuppgifter, så du enkelt kan få tag i någon som kan hjälpa dig.

Gör det mesta av din uteplats med räcken i glas

Att montera glasräcken är ett utmärkt sätt att rama in exempelvis altanen, utan att för den sakens skull göra altanen mer instängd. Tvärtom upplevs din uteplats större och öppnare med glasräcken och du får ut mer av din utsikt jämfört med andra typer av räcken. Glas är ett tåligt och högkvalitativt material som gör sig väl med många olika typer av stilar och hos de flesta företag kan du skräddarsy ett räcke efter dina önskemål. För att hjälpa dig på traven kommer här några frågor som kan vara bra att ställa sig:

- Vilken typ av stolpar vill du ha till ditt glasräcke? Populära val för glasräcken med stolpar är rostfria stolpar och stolpar i trä. Fördelen med aluminiumstolpar till glasräcke är att de är så gott som underhållsfria och håller sig fina över tid. Var noggrann i ditt val om du vill ha underhållsfria, rostfria stolpar. Många aluminiumstolpar är underhållsfria, men alla är det inte. Trästolpar kan behöva lite underhåll men ger en fin kontrast mot glaset. De flesta stolpar är runda, men det finns även andra varianter, såsom platta stolpar. Ett annat alternativ är att välja ett helt stolpfritt glasräcke. Stolpfria glasräcken ger en minimalistisk look som passar bra för dig som verkligen vill maximera din utsikt. Fundera på vilken typ av stil du vill ha, hur tåliga material du vill att ditt glasräcke ska bestå av eller fråga en leverantör i listan om tips och råd.

- Vilken typ av handledare passar bra? Precis som med stolpar kan du välja glasräcken utan handledare, för en modern stil. Ett räcke utan handledare förstärker den öppna känslan som glasräcken ger, men kan å andra sidan vara mindre praktiska.

- Behöver du en grind till ditt glasräcke? Ska räcket stå runt en altan eller terrass är det nödvändigt med grind, men om det gäller en uteplats högre upp i huset behöver du troligen ingen grind.

Glasräcken för utomhusbruk och inomhusbruk

I listan ovan har vi samlat företag som vi tror kan hjälpa dig med såväl glasräcken för inomhusbruk som för uteplatser. Här finns företag som kan hjälpa dig som privatperson men även dig som representerar en förening, byggfirma eller ett företag. Ta hjälp av kartan och recensionerna innan du sätter igång med ditt projekt. Lycka till!