Hitta.se
Är du nöjd med sökresultatet?

Kameraövervakning

Öka tryggheten med ett bra kameraövervakningssystem. På den här sidan hittar du kontaktuppgifter till företag som kan hjälpa dig med kameraövervakning.

Vad är det som gäller kring kameraövervakning och tillstånd?

2018 förändrades reglerna kring tillstånd och kamerabevakning, dels då GDPR började gälla i maj och senare under hösten 2018 då kamerabevakningslagen började gälla. Kortfattat innebär detta att färre behöver ansöka om tillstånd. Istället ligger ansvaret hos den som har kamerabevakning att förhålla sig till gällande regler (dataskyddsförordningen och brottsdatalagen). Behöver du ansöka om tillstånd görs det hos Datainspektionen. Prata med en leverantör, så ser de till att det blir korrekt.

Vilken typ av kameraövervakning kan du få hjälp med?

- Kameraövervakning för arbetsplats: För många arbetsplatser, inte minst butiker, är kamerabevakning en säkerhetsfråga. Företagen har bra koll på hur detta ska göras på ett bra sätt.
- Kameraövervakning för villa: Fler och fler väljer kameraövervakning i hemmet och på den egna tomten. Företag som sysslar med kameraövervakningssystem kan hjälpa dig med detta för din villa.
- Kameraövervakning för flerfamiljshus: När det gäller flerfamiljshus är det vanligaste med någon typ av bevakningskamera i soprum och källargångar.

Hitta ett företag som kan hjälpa dig med kameraövervakning

Kameraövervakning behöver som sagt ske på ett korrekt sätt och utföras av någon som är specialist inom området. För att du enklare ska hitta den hjälp du behöver har vi samlat företag i listan här ovan tillsammans med deras kontaktuppgifter. Företag som arbetar med kameraövervakning erbjuder ofta ett helhetspaket gällande säkerhetslösningar. Dessutom hjälper de ofta både privatpersoner och företagskunder. Det bästa du kan göra är att kontakta ett eller flera företag på listan för att få svar på dina funderingar gällande kameraövervakning. Kom ihåg att det alltid är värt att be om hjälp!